• Nederlands
  • € EUR

FAQ

FAQ

Vraag: Hoe plaats ik een bestelling?
A: Registreren / Inloggen - Product selecteren - Toevoegen aan winkelwagen - Betaalopdracht - Volg en ontvang bestellingen.

Vraag: Hoe kan ik mijn adres wijzigen?
A: Klik onder 'Mijn account' op 'Mijn adres'. Hier kunt u een nieuw adres toevoegen, een bestaand adres verwijderen of een bestaand adres bewerken.

Vraag: Hoe kies ik een maat?
A: U kunt de "Maatgids" op de productpagina bekijken. Selecteer uw maat volgens onze maattabel.

Vraag: Wordt mijn bestelling verzonden?
A: Meestal, nadat we het hebben verzonden, stellen we u per e-mail op de hoogte van het trackingnummer van uw pakket en de online tracking-URL. U kunt ook de status van uw bestelling bekijken door op de link "Mijn account / Bestelstatus" in de rechterbovenhoek van onze website te klikken. Het bovenstaande geeft een overzicht van al uw bestellingen en geeft de bijbehorende bestelstatus en trackinggegevens.

Vraag: Hoe kan ik een artikel in een bestelling wijzigen of annuleren?
A: Sorry, nadat uw bestelling is verzonden en de betaling is geslaagd, kunt u het item dat de bestelling annuleert niet meer wijzigen. Als u het orderitem moet wijzigen of annuleren, neem dan binnen 48 uur nadat de betaling succesvol is contact op met onze klantenservice. We zullen de bestelling voor u wijzigen of annuleren. Meestal kunnen we uw bestelling 48 uur na de bestelling niet wijzigen of annuleren, omdat het mogelijk is dat uw bestelling is verzonden!

Vraag: Hoe houd ik mijn bestelling bij?
A: Meestal, nadat we het hebben verzonden, stellen we u per e-mail op de hoogte van het trackingnummer van uw pakket en de online tracking-URL. Of klik op de link "Mijn account / bestellingsstatus" in de rechterbovenhoek van onze website om uw bestelling te volgen.

Vraag: Wat is mijn betaalmethode?
A: Tijdens het afrekenen kunt u elke betalingsmethode kiezen die door ons wordt vermeld om een ​​betaling uit te voeren.
We accepteren momenteel betalingsmethoden zoals PayPal, creditcard (Visa, MasterCard) en Western Union.
Houd er rekening mee dat we uw bestelling pas verzenden nadat we uw betaling hebben ontvangen. Als u niet zeker weet of de betaling succesvol was, neem dan contact op met onze klantenservice.
We raden u aan PayPal de voorkeur te geven als uw betaalmethode. Als u geen PayPal-account hebt, kunt u er ook voor kiezen om met een creditcard te betalen.

Vraag: Wanneer moet mijn bestelling worden verzonden, moet ik verzending ontvangen?
A: Ik ben blij om u te vertellen dat we gratis zijn voor alle bestellingen en gratis verzending bieden aan klantenservice in alle regio's van de wereld. Wij verzenden meestal binnen 48 uur na ontvangst van uw bestelling (met uitzondering van wettelijke feestdagen).

Vraag: Wanneer kan ik mijn bestelling ontvangen?
A: Meestal, nadat we de goederen hebben verzonden (wanneer u de e-mailbevestiging voor levering ontvangt), ontvangt u uw pakket binnen 5-14 werkdagen. (met uitzondering van factoren zoals wettelijke feestdagen en het weer).

Vraag: Kan ik het terugsturen als ik niet tevreden ben met de bestelling?
A: Natuurlijk kunnen we u een retour- en ruildienst van 30 dagen bieden. Maar pas op dat u de items die u wilt retourneren niet gebruikt en beschadigt. Lees de informatiepagina "Terug" voor meer informatie.

Vraag: Ik heb de goederen ontvangen, ik ben niet tevreden, hoe kan ik het rendement wijzigen?
A: Houd er rekening mee dat alle retouren en omwisselverzoeken binnen 30 dagen na ontvangst van de goederen worden geaccepteerd. Maar voordat u ervoor kiest om terug te gaan, neemt u contact op met onze klantenservice. Onze klantenservice helpt u bij het retourneren en ruilen van diensten.
Houd er rekening mee dat het retouradres van elk product onze after-sales klantenservice-aanduiding vereist, omdat verschillende producten zich op verschillende locaties in het magazijn bevinden. Neem daarom contact op met onze klantenservice om uw retouradres aan te vragen.

Vraag: Is de retour vrij?
A: Ja, we brengen geen extra kosten in rekening voor het retourneren of omruilen. De verzendkosten voor het retourneren van de bestelling moeten echter door uzelf worden betaald. Omdat we verzendkosten hebben betaald.

Vraag: Ik heb mijn bestelling niet ontvangen. Wat moet ik doen?
A: Als u binnen 20 dagen na de bestelling geen bestellingsbericht hebt ontvangen, inclusief verzendingsherinnering, trackingnummer en andere informatie, neem dan contact met ons op. We zullen uw bestelling voor u opvragen en verwerken.

Vraag: Hoe kan ik contact met u opnemen?
A: U kunt een e-mail sturen naar Tendancebe@hotmail.com en uw probleem beschrijven. Of neem online contact met ons op. Onze werktijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 17.30 uur. U kunt buiten de kantoortijden een bericht achterlaten.